احترام و مهرورزی

آنچه در خانواده های ایرانی به خصوص طبقه متوسط به بالا، آسیب روانشناسی عمیق در کودکان تولید می کند، کمبود محبت نیست بلکه فقدان احترام است. همین کودکان وقتی بزرگ می شوند و به سنین جوانی می رسند در عشق های تند و تیز و نامحترم تخریب می شوند و یا تخریب می کنند. عشق با نبود احترام به نفرت تبدیل می شود. به نام مهر با اعمال سادیستیک و تملک جویانه و کنترل های شدید به مرزهای روانی یکدیگر تجاوز می کنند و باعث نابودی رابطه می شوند. در سطوح اجتماعی فقدان احترام و بی مرزی و تجاوز به مرزهای یکدیگر در هر پدیده ی اجتماعی دیده می شود. از ترافیک گرفته تا روابط حاکم بر ادارات و ارگان ها.

ادامه نوشته

ترومای جمعی

ترومای جمعی به نوعی فشار روانی اطلاق می‌شود که بر بسیاری از مردم یک جامعه تأثیر می‌گذارد. این حالت روانی در واکنش به یک آسیب ویرانگر مشترک در سطح جامعه اتفاق می‌افتد. زندگی روزمره خانواده‌ها و دوستان بیشتر از همه از این تروما آسیب می‌بیند.

تروما، سلامت روان آحاد جامعه را نشانه می‌گیرد و شاهد افزایش اضطراب، افسردگی، حملات پانیک، کاهش اعتماد به نفس و .... خواهیم بود.

بر نسل های مختلف اثرگذار می باشد به این معنا که اگر مشکلی توسط یک‌نسل به درستی حل نشود نسل های بعدی نیز گرفتار خواهند شد گویی این پدیده تروما از نسلی به نسل دیگر انتقال می یابد.

تروما به شدت روابط بین فردی را متاثر ساخته و نشاط فردی و اجتماعی را آماج حمله قرار داده و نوعی بی اعتمادی و آسیب پذیری و پرهیز از یکدیگر و کرختی روانی گریبانگیر افراد خواهد شد که در این میان کودکان و نوجوانان آسیب پذیرترند.

بیایید به خودمان کمک کنیم.

ادامه نوشته